Sporten in Babberich doe je ook lekker in de buitenlucht

Wij zijn Fit Ben Jij! Outdoor en buitensport is onze passie!

Ons doel: Kracht, uithoudingsvermogen en conditie verbeteren

Fit ben jij! Outdoor

Onze visie:

Sporten buiten in de natuur!

Fit ben jij! Outdoor is gevestigd op De Buitenboom in Babberich, gemeente Zevenaar.

De trainingen vinden buiten in de natuur plaats. Buiten sporten in de natuur heeft een positief effect op de gezondheid, zowel geestelijk als fysiek. Denk bijvoorbeeld aan opname van vitamine D, door blootstelling aan zonlicht.

Buiten sporten in een mooie en rustige omgeving werkt stressverminderend, geeft meer energie, is goed voor de concentratie, stimuleert de zintuigen, versterkt je immuunsysteem, maar het allerbelangrijkste: “frisse lucht”.

Bovendien werken wij veel met ons eigen lichaamsgewicht en met behulp van verschillende attributen zoals: dumbells, kettlebells, battle ropes etc. Het is namelijk niet nodig om fit en sterk te worden met behulp van machines/apparatuur.
Sterker nog, er zijn vele voordelen om alleen te trainen met losse gewichten:

  • Meer kleine spieren worden aangesproken.

  • Toename van functionele kracht.

  • Toename van lichamelijke balans.

  • Toename van gebruik van hersenen bij de beweging.

Met losse gewichten boek je sneller progressie want trainen met apparatuur geven je maar een beperkte toename aan kracht. Je traint meer de grote spiergroepen. Dit komt omdat een oefening op een apparaat niet exact overeenkomt met de beweging van het dagelijks leven.
Je denkt dat je sterker wordt omdat je meer gewichten aan het apparaat hangt, maar heb jij wel eens een zware doos getild en het zweet je op het voorhoofd stond? Dit komt omdat je bij een apparaat alleen een grote groep spieren traint en de kleine en diepe spieren doen weinig.
De kleine en diepe spiergroepen zorgen voor stabiliteit in je lichaam. Ze zitten namelijk veel dichter bij je skelet. Om met die spiertjes te leren werken is het belangrijk dat je de tijd neemt om ze te ontdekken.

Fit ben jij! Outdoor
maakt het centrum van je lichaam weer sterk!

Waar wacht je nog op?